Pe calea aerului, Hurghada se află la nici patru ore de zbor direct din Timișoara

490

Turistul român ce dorește un concediu ce va îmbina confortul cu exoticul va alege una din țările din Orient. Ani de zile pentru bănățenii ce plecau la odihnă, destinația cea mai căutată era sudul Turciei. Antalya a fost regina turismului timp de mulți ani. Dar, din diverse motive, dintre care și prețurile din ce în ce mai mari, lumea începe să se reorienteze spre alte destinații.

Stațiunile egiptene de pe malul Mării Roșii sunt tot mai căutate.

Firma de turism Christian Tour a gândit o nouă ofertă turistică pentru călătorii din partea noastră de țară. Împreună cu Blue Air se va pleca de pe aeroportul din Timișoara și după un zbor de doar 3 ore și jumătate vor ateriza pe malul mării la Hurghada în Egipt.

Sunt oferte variate ce pot pleca de la 345 de euro și pot ajunge la peste 800 de euro. Toate includ și prețul transportului cu avioane de tip charter. La destinație sunt așteptați de hoteluri de o calitate deosebită ce oferă servicii de all inclusive.

Se zboară o dată pe săptămână din Timișoara direct până la Hurghada în fiecare zi de vineri. Dovadă că afacerea va fi una de succes, este faptul că primele două curse sunt deja ocupate complet cu pasageri. Deci, la inaugurarea din 31 august și la zborul din 7 septembrie nu mai sunt locuri. Și este vorba de avioane cu câte 160 de locuri.

Ce se poate vedea și face în Egipt? Cm orice își dorește un turist cu gusturi din cele mai variate. Malul mării oferă o apă caldă unde se pot face băi și scufundări în orice parte a anului. În Marea Roşie se pot admira celebrele recifuri şi peştii multicolori de cei mai feluriți.

Dar și turismul istoric este la mare căutare. Se pot face călătorii pe valea Nilului unde se află salba de vechi temple egiptene sau piramidele din preajma orașului Cairo. Și infinitul deșertului poate fi deslușit alături de ghizi de safari.

„ …de câţiva ani, turismul în Egipt şi-a revenit, iar hotelurile sunt în stop sale. Raportul dintre preţurile pachetelor care includ cazare si bilete de avion si calitatea serviciilor este foarte bun. Sunt facilităţi pentru familiile cu copii, există şi hoteluri de lux pentru turiştii care îşi doresc astfel de servicii, există şi foarte multe posibilităţi de agrement. Aşa se explică revenirea Egiptului şi în preferinţele turiştilor români”, spune Maged Erian, director comercial Christian Tour. Și suntem siguri că știe ce spune din moment ce este de origine egipteană.

Cât despre siguranța turiștilor se poate spune că nu sunt semne de îngrijorare. Din moment ce peste 200 de zboruri vin și pleacă din Hurghada zilnic, în special cu vizitatori din Germania și din țările scandinave, ce sunt recunoscuți pentru exigența lor.

Plajele cu nisip fin și apă cristalină (dar deloc roșie) de la Marea Roşie au fost vizitate în anul 2004 de peste un milion de turişti, din care majoritatea erau din Anglia, Rusia sau Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ