Pauze cu muzică pentru elevi. Noul an școlar începe cu surprize la o instituție de învățământ din Timișoara. Video

818

Unele scoli din Timișoara își așteaptă elevii în condiții demne de Europa. Profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 12 au avut grijă ca în vacanță să doteze școala cu tot ce e necesar pentru ca elevii sa învețe în cele mai bune condiții.

„Dacă în anul școlar trecut ne-am axat pe dezvoltarea infrastructurii și pe renovarea sălilor de clasă și a coridoarelor, în această vară ne-am preocupat cu dotarea acestor săli cu materiale didactice, tehnice. Școala este dotată cu un sistem audio modern prin care anunțurile pe care le face domnul director se aud de toți copiii și de personalul scolii. Ne gândim ca în pauza să punem muzică, copiilor”, a declarat Monica Ban, directorul adjunct al Școlii Gimnaziale Nr.12.

Tot aici au fost aduse calculatoare noi și mobilier modern. Laboratoarele școlii sunt și ele dotate. Există laboratoare de fizică, chimie și biologie, mai multe cabinete, un centru de informare și o bibliotecă ce deține nu mai puțin de 10.000 de volume.

Clădirea secundară a fost construită la începutul anilor 1900, când numărul elevilor a crescut. Astfel, în cele două clădiri au funcţionat următoarele instituţii şcolare după 1918: Şcoala primară confesională ortodoxă-israelită, Şcoala primară urbană de stat nr. 8, Şcoala primară de stat nr. 8 de băieţi, Şcoala primară de experienţă, Şcoala elementară mixtă, Şcoala pedagogică mixtă maghiară, Şcoala de 7 ani nr. 13 mixtă, Şcoala generală nr. 12.

Astăzi, aici funcţionează Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 12, instituţie care a câştigat titlul de Şcoală Eco -Internaţională în toamna anului 2010, în urma participării la Programul Mondial Eco-Şcoala. Cele 2 clădiri au fost renovate: în 1997 clădirea nouă, iar în 2005 clădirea principală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.