Patru suspiciuni de gripă şi şapte cazuri de rujeolă, la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”

101
gripa porcina

La Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara sunt internate patru cazuri de suspiciuni de gripă, dar fără insuficienţă respiratorie, şapte pacienţi cu rujeolă şi doi pacienţi cu meningoencefalită, un adult şi un copil, toţi fiind din Timişoara.

„Unul dintre cazurile de suspiciune de gripă este al unui copil care a fost internat la noi în noiembrie cu meningoencefalită în comă de gradul IV, dar care s-a recuperat extraordinar, după intervenţiile noastre terapeutice. A fost externat în decembrie pentru recuperare neurologică, întrucât rămăsese cu tetrapareză, dar pe fondul imunităţii scăzute a făcut o infecţie urinară, a fost internat la Pediatrie şi cei de acolo ni l-au trimis cu suspiciunea de gripă. Starea lui este bună”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Virgil Musta.

Potrivit medicului, protocolul prevede că spitalul are voie să facă analize în laboratorul propriu de serologie, iar pentru confirmare, probele se trimit la Institutul Cantacuzino de la Bucureşti doar dacă este caz cu insuficienţă respiratorie. Întrucât niciunul dintre pacienţi nu prezintă insuficienţă respiratorie, probele serologice nu au fost trimise la Bucureşti pentru confirmarea diagnosticului de gripă.

Persoana adultă care are meningoencefalită este internată pe terapie intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ