Patru copii cu COVID-19, dar şi cu alte patologii, internaţi în două spitale din Timişoara

54

Patru copii infectaţi cu SARS-CoV-2, dar şi cu diferite patologii, sunt internaţi în două spitale din Timişoara. Doi dintre pacienţi se află în secţia ATI, unul în stare foarte gravă.

Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, dr. Virgil Musta, spune că pacientul internat aici a venit cu o pneumonie tip COVID-19. „Este un copil care a venit cu un grad de afectare pulmonară cu insuficienţă respiratorie, cu un grad de saturaţie în oxigen mai mic, dar care sub tratamentul administrat a evoluat bine. A fost o pneumonie de tip COVID. Va fi reevaluat în orele următoare şi dacă va fi bine, pleacă acasă. Noi nu avem terapie intensivă pediatrică, dar preluăm copiii cu COVID, dar care nu au alte comorbidităţi importante care să necesite tratamentul bolii de bază”, a precizat Virgil Musta.

Medicul nefrolog pediatric Mihai Gafencu, de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, spune, la rândul său, că în unitatea medicală sunt internaţi trei minori cu diferite patologii, dar asociate şi cu infectare cu SARS-CoV-2.

„Noi figurăm cu patru paturi ATI pe care le-am împărţit, două pe sectorul chirurgical şi două pentru cel medical. Din cele patru paturi, avem două cazuri medicale (nu chirurgicale), doi copii. Unul (cu sindrom Down, n.r.) este şi pe ventilaţie, într-o stare foarte gravă, iar celălalt caz a necesitat ventilaţie, dar acum nu mai este pe ventilator. Ne-a mai sosit un caz, copil care a căzut pe trepte şi s-a lovit la cap, pe care l-am plasat la neuropsihiatrie infantilă, într-o secţie externă a spitalului. Este un caz uşor, pe care azi cred că l-au externat. Toţi sunt şi cu COVID-19”, a explicat dr. Mihai Gafencu.

LĂSAȚI UN MESAJ