Patologiile genetice vor fi recunoscute mai ușor! foto-video

1439

Sub egida Universităţii de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara, astăzi, a avut loc lansarea proiectului ”Formarea PROfesională a personalului din sistemul medical din România în GENetica medical-PROGEN”. Proiectul se derulează la nivel national, având drept scop, formarea personalului medical pentru interpretarea și integrarea rezultatelor de genetică medicală în contextul clinic al pacientului.

Mai exact, prin intermediul proiectului ”Formarea PROfesională a personalului din sistemul medical din România în GENetica medical-PROGEN”, în cele 4 regiuni de implementare vor fi instruiți medici de familie, medici din diverse specialitati și asistenți medicali pentru recunoașterea patologiilor genetice ale unor pacienți și trimiterea cazurilor mai departe, către specialiștii în domeniu.

În Regiunea Vest (județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara) vor fi instruite 165 de persoane din sistemul medical. Lectorii, care participă la instruire, sunt cadre didactice ale Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

Proiectul „Formarea PROfesională a personalului din sistemul medical din România în GENetica medical – PROGEN se desfășoară în perioada decembrie 2017- decembrie 2019, în Regiunea Vest, fiind coordonat de către Prof. Dr. Ileana Constantinescu si de către Prof. Univ. Dr. Maria Puiu, in calitate de Director Stiințific Regiunea VEST.

Beneficiar de proiect este Institutul Clinic Fundeni. Cursurile vor dura 4 luni, sunt gratuite şi se ţin în principalele centre universitare, şi vor cuprinde ca şi teme: Genetica-ramura de bază a medicinii moderne, Bolimultifactoriale, Cancerul-boala genetică, Epigenetică şi Farmacogenetică şi Imunogenetică.

Mihaela Păunescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.