Pasajul Popa Şapcă aşteaptă avizele de Ministerul Transporturilor şi CFR. Ordinul de începere a lucrărilor nu poate fi eliberat

3772

Aşa cum am anunţat deja, Primăria Timişoara a câştigat contestaţia la licitaţia pentru lărgirea Pasajului Popa Şapcă. Dar, chiar şi aşa, lucrările nu pot începe. Ca şi în cazul Pasajului Jiul, autorităţile au nevoie de avizele de la Ministerul Transporturilor şi CFR pentru a elibera ordinul de începere al şantierului. Între timp, conducerea Primărieie Timișoara vine cu lămuri despre contestaţia depusă în ultimul moment.

„Ieri (n.r joi, 28 aprilie) am semnat contractul pentru lucrarea de lărgire a Pasajului Popa Şapcă la 4 benzi , lărgire a străzii Popa Şapcă la 4 benzi şi a bulevardului Antenei. Firma care a contestat nici măcar nu era în competiţie pentru că nu a depus garanţia bancară. După câteva luni a venit şi a depus contestaţie. Pentru că îi permite legea. Nu am pierdut nicio bătălie. Vom preda amplasamentul şi de îndată ce vom primi avizul de la CFR şi Ministerul Transportuirlor, pentru începerea efectivă a lucrărilor, voi da imediat ordinul de începere”, au declarat responsabilii primărieie timișorene.

Aşadar nu se ştie când va demara şantierul acolo. Autorităţile mai trebuie să decidă şi rute ocolitoare pentru şoferi, pentru că pasajul reprezintă principala cale dintre Calea Lipovei, şi implicit comuna Dumbrăviţa, şi centrul oraşului.

Potrivit proiectului, pasajul va avea 4 benzi, trotuare şi piste pentru biciclete. Partea carosabilă va avea 14 metri lăţime şi va porni de la Punctele Cardinale până la intersecţia cu Cimitirul Eroilor. Lucrările au fost estimate la peste 44 de milioane de lei şi se realizează din fonduri de la bugetul local. Anul acesta, autorităţile au alocat deja 15 milioane de lei pentru acest obiectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ