Pârtiile de schi dintr-o stațiune montană din vestul țării vor fi extinse

193

Pârtiile de schi din staţiunea Râuşor, aflată în Masivul Retezat, vor fi extinse, din acest an, potrivit discuţiilor purtate vineri de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, cu reprezentanţii administraţiei locale şi cei ai investitorilor privaţi din zonă, a informat Instituţia Prefectului.

Proiectele de dezvoltate ale staţiunii au fost abordate vineri în cadrul unei întâlniri iniţiate de prefectul judeţului Hunedoara la sediul primăriei comunei Râu de Mori, la care au fost prezenţi primarul localităţii Flaviu Dilertea, şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, şi reprezentanţi ai investitorilor locali.

Conform concluziilor discuţiilor, în staţiunea Râuşor vor fi făcute investiţii importante pentru turismul estival sau din sezonul rece. Astfel, investitorii privaţi intenţionează să înceapă, din acest an, extinderea pârtiilor de schi, modernizarea instalaţiilor de transport pe cablu şi construirea de unor noi unităţi de cazare.

În acelaşi timp, pentru dezvoltarea turismului autorităţile locale vor accesa fonduri guvernamentale şi europene.

‘Este foarte important pentru judeţul nostru să încurajăm investiţiile în turismul montan, în acelaşi timp cu sprijinul pe care îl oferim tuturor investitorilor în economia hunedoreană. Staţiunea Râuşor este deosebit de frumoasă şi autorităţile, împreună cu firmele private, trebuie să realizeze cât mai multe proiecte care vor duce la dezvoltarea economică a zonei’, a declarat prefectul judeţului Hunedoara.

Staţiunea Râuşor se află pe versanţii nordici ai Masivului Retezat la altitudine de 1.250 metri, în Parcul Naţional Retezat.

LĂSAȚI UN MESAJ