Parteneriatul Timiș – Caraș-Severin și Timișoara – Reșița a fost semnat de Ziua Națională

82

Autoritățile din județele Timiș și Caraș-Severin, dar și ale orașelor Reșița și Timișoara, au semnat un parteneriat pentru dezvoltarea unei infrastructuri comune în regiune. De 1 Decembrie, protocolul a fost parafat la Consiliul Județean Timiș de Alin Nica, președintele CJT, Romeo Dunca, liderul administrației cărășene, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, și Ioan Popa, edilul-șef din Reșița.

Prin acordul de parteneriat se urmărește colaborarea în vederea realizării de proiecte comune de transport și mobilitate în cele două județe, precum și pentru asigurarea cadrului necesar accesării de finanțări, implementării și monitorizării acestor proiecte. Mai exact, cele patru administrații își propun să modernizeze infrastructura feroviară pentru implementarea soluției de transport de tip „train-tram” pe ruta Reșița Sud – Bocșa – Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul „Traian Vuia”.

În plus, se are în vedere o asemenea soluție tehnică și pe ruta Berzovia – Oravița – Anina. Parteneriatul dă o importanță majoră și infrastructurii rutiere. Se dorește astfel construirea unui nou drum, expres, cu trei benzi, între Berzovia – Buziaș – Topolovățul Mare – Autostrada A1. Este avută în vedere și extinderea la patru benzi de circulație a drumului Moșnița Nouă – Buziaș (DJ 592), cât și modernizarea drumului interjudețean DJ 684 pe traseul DN 68A (Coşava) – Tomeşti – Luncanii de Sus – limită de județ CS – DN 68 (Voislova).

Președintele Consiliului Județean Timiș consideră că demersul celor patru autorități va spori considerabil șansele proiectelor de a primi finanțare europeană, întrucât noul program, 2021 – 2027, pune accentul tocmai pe modernizarea infrastructurii de transport regionale.

LĂSAȚI UN MESAJ