Părinții îi acuză pe medicii unui spital din Vestul țării de moartea fetiței lor de numai 1 ani și 10 luni

1210

S-a întâmplat într-o mare unitate spitalicească din Vestul țării, Spitalul Muncipal din Hunedoara, unde o fetiță în vârstă de 1 an și 10 luni s-a stins din viața. Familia îi acuză pe medici de moartea fetiței. De altfel, mama copilului a depus plângere la Poliție.

„Am fost cu ea la mediul de familie, care i-a prescris tratament oral. Pentru că fetița l-a vărsat, în data de 15 martie am ajuns cu fetița la spital. A fost consultată de doamna doctor Joldiș, care mi-a spus că fetița are puroi în gât și ne-a dat internare pentru 5 zile. Prima dată am cerut să ni se dea tratamentul acasă, iar doamna doctor mi-a spus că e scump, că nu se găsește nici la Deva, nici la Hunedoara. Am spus că nu contează cât e de scump, dar a insistat și m-am internat cu fetița în spital. În data de 19 martie a vărsat, a făcut diaree, temperatură 39 cu 5. I-am spus doamnei doctor, dar a zis că varsă secrețiile, că o să fie bine. În data de 20 martie, dimineața i s-a făcut externarea. I-am spus asistentei care a venit să-i facă tratamentul că fetița varsă și are febră. Doamna doctor nu a venit la vizită, deși am chemat-o. Nici asistenta nu i-a luat temperatura. A venit o altă doamnă doctor, care nu a consultat-o. Apoi, l-am chemat pe doctorul Tirinescu care a consultat-o și a spus că nu-mi poate da drumul așa din spital și a cerut-o în grijă, dar doamna doctor nu i-a dat-o. A spus că fetița e bine, că merge acasă, că 2 – 3 zile se va simți tot așa. Fetița era moleșită, nu mânca, nu bea, nu s-a simți bine. Am stat o zi cu ea acasă, a doua zi am mers la medicul de familie. Când a văzut cum e pielea pe fetiță, imediat m-a trimis cu ea la spital”, a povestit pentru hunedoaraliberă.ro mama fetiței. Din nefericire, câteva ore mai târziu, fetița de 1 an și 10 luni a decedat.

Președintele Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal Hunedoara, dr. Bianca Fărcaș, dă asigurări că se convoacă de urgență CA pentru demararea unei anchete prin care să se verifice modul în care s-a efectuat actul medical în cazul fetiței.

LĂSAȚI UN MESAJ