Parcurs perfect în grupele Challenge Cup, victorie și în Germania

75

Timișoara Saracens încheie fără greșeală meciurile din grupele preliminarii Challenge Cup. Rugbiștii din Ronaț s-au impus cu 10-3 pe terenul campioanei Gemaniei.

Patru meciuri și patru victorii în preliminariile Challenge Cup pentru campioana Timișoara Saracens SCM. Ultima a venit sâmbătă, la Heilderberg, în compania campioanei Germaniei, scor 10-3, scor stabilit încă din prima repriză.

Fără câteva piese de bază și cu doar câteva zile de pregătire la activ după vacanță, campioana României și-a impus forța la ultimul duel. Învinsa lui Saracens este liderul surpriză al grupei 1, Heildelberg RK. Bănățenii și-au apărat blazonul într-un meci fără nicio importanță în condițiile în care biletele pentru play-off le aveau deja în buzunar.

Eseul semnat de Vili Moala, respectiv o transformare și o penalitate semnate de Vali Calafeteanu, toate reușite în prima repriză, au decis învingătoarea partidei din Germania. Gruparea germană avea nevoie de două puncte pentru a-și asigura de asemenea calificarea în play-off fără a mai depinde de rezultatele lui Rovigo.

Grainger Heikell a folosit formula: Militaru, Căpățână, Țăruș – Popârlan, Drenceanu – Morrisson, Ianuș, Rus – Calafeteanu, Rose – Moala, Kinikinilau, Sefanaia, Fonovai – Umaga. De pe banca de reserve au intrat Rădoi, Taupaki, Mariș, Lazăr, Gorcioaia, Zaharia, Manumua și debutantul Marius Simionescu.

Pentru rugbiști urmează a doua vacanță de iarnă, una ce va dura până în 14 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ