Monica Macovei crede ca Robu poate fi bătut în alegeri ! Vezi de cine !

133

Cu toate că în Timiş, cel puţin, M10, partidul Monicăi Macovei nu apare, la propriu, în sondajele comandate de partidele mari, PNL sau PSD, fostul ministru al justiției din epoca Boc este convinsă că un candidat autentic de dreapta îl poate învinge pe Robu la alegerile pentru Primăria Timișoara.

Monica Macovei a mai declarat pentru Digi 24 TV Timișoara că partidul său va avea un candidat propriu la alegerile pentru funcția de primar al Timișoarei. Deși nu a dorit să dezvăluie numele candidatului, este de așteptat ca acesta, în măsura în care într-adevăr va exista fizic, să fie, cel mai probabil, unul dintre intelectualii timișoreni care susțin M10, deocamdată, doar în calitate de membri ai asociației civice cu același nume.

Printre aceștia se numără, la vedere, cel puțin, scriitorii Daniel Vighi şi Marcel Tolcea, universitarul Silviu Rogobete și directorul Festivalului de Jazz de la Gărâna, Marius Giura.

Toți aceștia sunt oameni cu convingeri veritabile de dreapta, numai că e greu de crezut că vreunul dintre ei va accepta să facă, realmente, pasul în arena confruntarilor politice directe! Mai ales că, din nefericire, la noi, încă de la începutul anilor ’90 ( să ne reamintim cazurile concrete ale scriitorilor Alexandru Paleologu, Mircea Dinescu şi Octavian Paler şi, deasupra tuturor, Nicolae Manolescu) candidaturile unor intelectuali veritabili au eșuat lamentabil !

Dar, cine știe? Poate că vremurile s-au mai schimbat și admiratorii dreptei politice vor lua în calcul și varianta unui intelectual public în fruntea Timișoarei !

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.