Parcul de joacă din Bucovina și străzile din jur, scufundate în beznă apocaliptică! Când ”se va face lumină”!

108

Aproape toată zona care acoperă Cartierul Bucovina ,,plutește” seară de seară într-o beznă de sfârșit de lume.

”De pildă, străzile Ion Inculeț și Constantin Stere nu au niciun bec aprins la lăsatul întunericului. Oricine poate să dea oricui în cap, să violeze tinere sau să jefuiască pe oricine dorește”, ne scriu cititorii.

Mai grav este că, la doi pași de aceste străzi, se află unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri de joacă pentru copii, din Timișoara. Aici, până tarziu în noapte, mai ales acum, vara, copiii ramân să se joace, fie însoțiți de părinți, fie singuri, în cazul celor mai mari. Cert este că bezna din această parte a Cartierului Bucovina a devenit o realitate perpetuă. În ultimele 6 luni, nicio firmă nu s-a ocupat de întreținerea iluminatului stradal.

Enel a devenit doar un furnizor de energie electrică, iar de mentenanța sistemului se ocupă Societatea de Transport Public Timișoara (STPT). Reprezentanții regiei spun că tocmai de joi se apucă de treabă.

”Ieri (n.r. miercuri) s-a semnat contractul de gestiune de Primărie către STPT privind administrarea iluminatuluu public la nivelul municipiului Timișoara și de astăzi (n.r. joi) suntem practic în pregătire și intervenție pentu rezolvarea tuturor sesizărilor care există de 6 luni încoace. Am semnat achiziția de RCA pentru mâinile de intervenție, deci intervenim în cel mai scurt timp cu putință”, spune Nicolae Bitea, directorul adjunct al STPT.

Contractul presupune ca societatea de transport să se ocupe de iluminatul stradal din tot orașul. Sunt aproximativ 2.000 de stâlpi de iluminat care trebuie verificați.

LĂSAȚI UN MESAJ