Parcul Central va fi ”superb” abia în primăvara anului 2019

102

Promisiune peste promisiuni în fiecrare săptămână din partea Primăriei Timișoara în privința redeschiderii Parcului Central. După ce două veri timișorenii nu s-au putut bucura de o plimbare pe aleile de aici, autoritățile anunță acum că nici peisajul cenușiu de toamnă nu va fi admirat în parc.

Parcul Central, care a intrat în reabilitare în vara anului 2017, va fi gata abia în 2019, anunță autoritățile.

„În Parcul Central se face o mobilizare generală. Se lucrează la plantări de gazon și de arbori, dar și la conturarea stemei orașului. Iarna nu se va putea lucra. Inaugurarea se face la primăvară. Probabil la sfârșit de martie va fi efectiv predat parcul finalizat. Parcul Central va ieși superb”, a declarant Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Constructorul promitea că va finaliza lucrările înainte de iarnă, dar munca a fost blocată mai multe luni după furtuna din 17 septembrie de anul trecut. Muncitorii au avut de furcă din pricina multitudinii de arbori care au fost doborâți atunci. De asemenea, în subteran au fost descoperite vestigii, iar descărcarea arheologică a ținut pe loc lucrările de reabilitare.

Lucrările costă 6,5 milioane de lei fără TVA, iar termenul de finalizare este ianuarie 2019, însă cel mai sigur primăria va păsui constructorul din cauza întârzierilor neprogramate.

LĂSAȚI UN MESAJ