Parcare şi cu tichete în Timişoara?

121

Timişorenii ar putea avea o nouă modalitate de plată a parcării în Timişoara. Un consilier local doreşte ca în viitorul apropriat şoferii să beneficieze şi de tichete răzuibile pentru a putea staţiona în cele 4 zone tarifate Timpark. Iniţiativa trebuie să fie aprobată de Consiliul Local Timişoara la următoarea şedinţă de plen.

Potrivit iniţiativei alesului local: „Utilizatorii sistemului de parcare TimPark au posibilitatea de a plăti staţionarea în afara celor două modalităţi (n.r. SMS şi voucher) şi prin intermediul tichetelor de parcare. Tichetele vor fi puse în vânzare prin grija operatorului astfel: prin puncte de difuzare a presei, magazine, puncte de vânzare bilete de transport în comun, librării, benzinării, etc”.

Un sistem asemănător a mai existat la Timişoara şi în trecut.

Astfel, şoferii ar avea la dispoziţie 5 feluri de tichete, în funcţie de zona unde doresc să staţioneze. Tichetele verzi vor reprezenta zona 0 şi vor costa 3 lei, cele roşii vor putea fi folosite în zona 1, la preţul de 1,5 lei; tichetele galbene acoperă zona 2 de staţionare şi vor avea un cost de 1 leu, iar zona 3 va avea tichete albastre cu preţul de 0,5 lei. Toate tichetele au valabilitate de o oră, exclusiv în zonele reprezentate.

Va mai exista un tichet violet care va avea valabilitate de o zi. Şoferii care cumpără astfel de tichete, cu 10 lei, vor putea parca 24 de ore în zonele 1, 2, şi 3, zona 0, cea centrală, fiind exclusă.
„Validarea tichetelor se face prin răzuirea părţilor marcate corespunzător lunii, zilei, orei şi minutului sosirii la locaul de staţionare. Tichetul validat se expune în interiorul autovehicului la loc vizibil (pe unul din geamurile laterale ale autovehiculului, pe bord), care să permită controlul validităţii. Tichetul astfel validat şi expus permite staţionarea pe durata tipului corespunzător tipului de tichet şi al zonei tarifare de staţionare”, se mai arată în expunerea de motive a iniţiativei.

Proiectul va ajunge pe masa consilierilor locali din Timişoara la finalul acestei luni.

LĂSAȚI UN MESAJ