Elicopterul SMURD din Arad va fi adus la Timişoara. Câte ambulanţe vrea să cumpere CJ Timiş

269

Aparatul de zbor care salvează vieţi din tot vestul ţării va fi adus de la Arad la Spitalul Judeţean Timişoara. Elicopterul SMURD din Arad a fost achiziţionat pentru judeţul Timiş, însă pentru că nu au existat condiţii adecvate de garare şi întreţinere a acestuia, aparatul de zbor a rămas la Arad. Acest lucru se va schimba în cel mult trei luni, după ce Consiliul Judeţean Timiş a alocat fondurile necesare reconstrucţiei pistei de aterizare, şi nu numai.

„Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Am vorbit cu domnul secretar de stat Arafat, am făcut pista, urmează să facem și celelalte amenajări pentru gararea elicopterului. Nu se pune problema dacă este al nostru sau nu elicopterul, a fost luat pe Timiș”, a explicat Titu Bojin, preşedintele CJ Timiş.

Consiliul Judeţean Timiş intenţiona să cumpere un elicopter SMURD nou, însă secretarul de stat Raed Arafat a explicat că nu se poate să existe două aparate de zbor de acest gen în două oraşe aflate o distanţă de 40 kilometri. În aceste condiţii, CJ Timiş a luat decizia să cumpere cinci ambulanţe noi, în locul elicopterului SMURD, care va fi adus de la Arad.

„În principiu nu mai intră în discuție achiziționarea unui elicopter. Am vorbit cu domnul Arafat și nu puteau să rămână două elicoptere pe această zonă. Îl duceau în altă parte. Dacă tot există elicopterul și putem lua mai multe salvări, atunci este în avantajul nostru, cumpărăm mai multe salvări”, a conchis Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ