Papa Francisc: „Biserica recomandă ca oamenii cu astfel de tendinţe să nu fie acceptaţi” Ce persoane nu ar trebui să facă parte din Biserica Catolică

196

Papa Francisc este „îngrijorat” în legătură cu ceea ce el numeşte „problema serioasă” a homosexualităţii, declarând într-un interviu publicat sâmbătă că să fii gay este “o modă” la care este predispusă şi Biserica Catolică, scrie The Guardian.

„Problema homosexualităţii este una foarte serioasă care trebuie discutată cu candidaţii de la început”, a declarat suveranul pontif.

„În societăţile noastre pare că homosexualitatea este la modă şi acea mentalitate influenţează şi viaţa bisericii”, a declarat el în cartea Puterea Vocaţiei, publicată în Italia sâmbătă. „Este ceva de care sunt îngrijorat, pentru că poate la un moment dat nu a primit atât de multă atenţie”, afirmă el în carte, o transcriere a unui interviu care va fi publicat în 10 limbi.

Biserica Catolică vede homosexualitatea ca fiind un păcat. Viziunea suveranului pontif privind homosexualitatea nu este una nouă. Un ordin privind pregătirea preoţilor Bisericii Romano-Catolice din 2016 subliniază importanţa abstinenţei sexuale şi interzice persoanelor gay sau celor care susţin “cultura gay” să facă parte din Biserică.

Interzicerea persoanelor cu tendinţe homosexuale de către Biserica Catolică a început în 2005.

sursa: digi24, news.ro

LĂSAȚI UN MESAJ