Panourile electorale care încurcă circulația, la Timișoara. Partid obligat să își mute reclama

104

Nu numai că au furat startul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare, dar au ”reușit” și să încurce circulația. Vorbim despre membrii PMP Timiș, care nu au mai așteptat finalul lunii aprilie pentru a-și prezenta promisiunile, ci au împânzit deja orașul cu afișe și panouri, la fel ca alte partide.

Problema a apărut cu unul dintre panourile stradale amplasate de PMP Timiș pe bulevardul Republicii, la intersecția cu Strada Gării. Acesta este pus pe scuarul dintre benzile de circulație, iar șoferii ne-au semnalat faptul că obturează vizibilitatea, mai ales că panoul este amplasat chiar într-o zonă unde se schimbă direcția de mers.

Nemulțumirea șoferilor a ajuns și la urechile celor din Inspectoratului de Poliție Județean Timiș, care au cerut Primăriei Timișoara să intervină și să mute acel panou.

”În campania electorală, partidele pot să își facă publicitatea electorală de tip outdoor (stradal). O primă regulă prevede ca locurile destinate afișajului electoral să fie situate în zone frecventate de cetățeni, fără să stânjenească însă circulația pe drumurile publice și celelalte activități din localitățile respective”, potrivit legii.

Ciudat este însă faptul că partidul nu a primit amendă pentru afișarea panourilor stradale înainte de termen, campania electorală începând abia în 27 aprilie.

 

Un alt panou al aceluiași partid, în Piața Traian

 

LĂSAȚI UN MESAJ