Panică în Marea Britanie! Șase morți și 48 de răniți grav după atacurile de la Londra

88

Patruzeci și opt de persoane au fost internate în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, soldate cu șase morți, a anunțat duminică Serviciul de ambulanță din capitala britanică.

Un bilanț precedent furnizat de aceeași sursă consemna peste 30 de persoane spitalizate. Serviciile de ambulanță au acordat îngrijiri persoanelor rănite ușor la fața locului.

„Am transportat 48 de pacienți la cinci spitale din Londra și am tratat alte persoane la fața locului pentru răni minore”, a declarat șeful adjunct pentru operațiunile de salvare Peter Rhodes.

Atacatorii au intrat cu o furgonetă în pietonii de pe pod, apoi au condus până la Borough Market, o piață din apropiere, unde au coborât din vehicul și au înjunghiat la întâmplare trecătorii, până când au fost împușcați mortal de polițiști. Cei trei purtau imitații de veste cu explozivi. Se pare că la atacuri nu au participat și alte persoane.

Mark Rowley, comandantul serviciilor antiteroriste, a anunțat că poliția a reușit să doboare trei presupuși teroriști în opt minute de la primul apel.

Premierul Regatului Unit, Theresa May, a afirmat că este vorba de „un posibil act de terorism”. Ea va prezida duminică dimineața o ședință a comisiei naționale de securitate.

Mai întâi, o furgonetă a intrat în pietonii de pe Podul Londrei, doborând cinci sau șase, potrivit unor martor oculari. Un martor a afirmat că a văzut și victime cu gâtul tăiat.

Ceva mai târziu, în Borough Market, o piață aflată la circa o jumătate de kilometru de pod, s-au auzit focuri de armă, după ce poliția a intervenit în urma unor apeluri care relatau despre înjunghieri. Ulterior, s-a anunțat că sunt căutați trei suspecți, posibil înarmați.

Poliția a anunțat ulterior că primele două incidente sunt de natură teroristă, dar cel de-al treilea nu are legătură cu ele.

LĂSAȚI UN MESAJ