Pagube însemnate și o persoană rănită în Caraș-Severin, după furtuna de duminică

206

Copaci smulși, mașini avariate, acoperișuri luate de vânt și o persoană rănită în Caraș-Severin, sunt datele înregistrate de ISU Semenic după vijelia puternică de duminică.

Județul Caraș-Severin nu a fost ocolit de fenomenele meteorologice periculoase care au făcut prăpăd duminică în zona de vest a țării. În urma averselor și intensificărilor de vânt, care a atins la rafale peste 90 km/h, forțele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic” au fost solicitate să intervină în mai multe localități afectate de pe raza Caraș-Severinului: Reșița, Caransebeș, Oțelu Roșu, Gherteniș, Berzovia-Izgar (DJ 587), Constantin Daicoviciu.

Echipajele de intervenție au acționat în 9 situații pentru degajarea unor fragmente de acoperiș desprinse de pe blocuri din cauza vijeliei puternice. De asemenea, s-a intervenit în 7 cazuri pentru degajarea unor copaci căzuti pe carosabil.

La nivelul inspectoratului s-a activat grupa operativă și a fost crescută capacitatea operațională la subunitățile de intervenție din zonele afectate.

Din datele înregistrate la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic”al județului Caraș-Severin, patru autoturisme au fost avariate în urma manifestării acestor fenomene, iar o persoană a fost rănită ușor. La ora 09:30, localitățile Măureni, Șoșdea, Valea Pai, Duleu, Valea Mare, Fîrliug, Dezești, Remetea Pogănici, Scăiuș, Ruschița și zone din Oțelu Roșu, Reșița și Bocșa erau nealimentate cu energie electrică.

ISU recomandă cetățenilor ca pe timpul manifestării acestui tip de fenomene să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea eventualelor pagube generate de vântul putenic, parcarea autoturismlor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

LĂSAȚI UN MESAJ