Pădurea Verde trece, în sfârșit, în patrimoniul orașului 

56

Transferul a fost finalizat! Păduea Verde trece în patrimoniul Timișoarei, după ce, joi seară, Guvernul a aprobat transferul. Acum, autoritățile locale trebuie să transforme codrul în pădure – parc.

”600 de ha de pădure se vor transforma în locul splendid de relaxare al timișorenilor, păstrând biodiversitate, dar făcând-o accesibilă tuturor! Investiția va prevedea: alei realizate din materiale ecologice și piste pentru biciclete; bănci; iluminat; puncte de informare; toalete ecologice; constructii provizorii din lemn cu suprafața construită de maximum 15 metri pătrați”,  transmit autoritățile.

Procesul de transfer de la Romsilva nu a fost ușor. Guvernul a mai aprobat asta și la finalul lunii august, dar pașii birocratici nu fuseseră depășiți.

Potrivit Legii 220/2018: ”se pot transmite, cu titlu gratuit, unele suprafețe de fond forestier din grupa I funcțională – vegetația forestieră cu funcții speciale de protecție, subgrupa 1.4.b. – păduri constituite în zone verzi în jurul localităților incluse în intravilan și subgrupa 1.4.a. – păduri special amenajate în scop recreativ (păduri-parc) din domeniul public al statului și din administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva în domeniul public al unor unități administrativ-teritoriale, în scopul realizării amenajărilor necesare pentru realizarea pădurilor-parc.”

LĂSAȚI UN MESAJ