Pădurea Verde se transformă într-unul dintre cele mai atractive locuri ale orașului, în weekend

190

O manifestare ce are deja o bogată tradiție se pregătește din nou de o nouă ediție. Pentru a nu se pierde ce se mai poate salva din tradițiile meșteșugarilor ce produceau cam tot ce trebuia într-o economie rurală închisă, se organizează o întâlnire a acestora cu publicul interesat.

Specialiștii de la Muzeul Satului Bănățean fac o chemare pentru a veni cât mai multă lume la Pădurea Verde.

Târgul Meșterilor Populari a ajuns la a XVIII-a ediție, și, ca număr, se potrivește de minune cu ultimele două cifre ale anului Centenarului 2018. Vremea se anunță frumoasă, pare se că și acest septembrie poartă pe cap pălăria de paie a bunicului.

Până acuma au confirmat participarea 73 de meșteșugari de artă populară, din care 17 sunt din Banat, iar ceilalți – din toată țara. Mai mult, anul acesta vor veni și meșteri din Republica Moldova.

Toate produsele sunt de mare interes, dar poate merită în mod deosebit o atenție ceramica de Baia Mare, de Târnăveni, de Horezu și de Corund, sculptura în lemn, mobilierul și uneltele. Vor fi și costume populare, țesături, podoabe, cojoace, căciuli, instrumente muzicale, întregul arsenal de pielărie – curele, opinci, ornamente din paie și multe, multe alte obiecte artizanale din Constanța, Mureș, Suceava, Hunedoara, Caraș-Severin și Serbia.

Festivitatea de deschidere va avea loc sâmbătă 22 septembrie la ora 10.00, iar târgul se va încheia duminică seara. Acest eveniment, sprijinit financiar de CJ Timișoara, face din Pădurea Verde, cu ajutorul acestei toamne superbe, unul dintre cele mai frumoase spații publice din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ