Pacheboturile municipale au plecat în cursă să înfrunte oceanele și uraganele Foto -Video

255

Un mai vechi vis al timișorenilor se pare că se apropie de un final mult dorit. De foarte mulți ani, politicienii se întrec care mai de care să promită că se va relua navigația pe canalul Bega.

Tot timpul a lipsit câte ceva. De cele mai multe ori era doar lipsă a dorinței reale de a rezolva chestiunea. După eforturi de toate felurile, atât birocratice cât și financiare, se pote spera că în sfârșit se vede mult dorita lumină de la capătul canalului (navigabil). După doi ani de pasat răspunderea de la o autoritate la alta, într-un final se poate circula pe apă.

De ziua lor, timișorenii au primit un dar foarte interesant. A pornit, în sfârșit, circulația cu celebrele vaporașe pe Bega. Chiar dacă pentru moment doar pentru trei zile și doar pe un traseu mai scurt decât cel anunțat cu vreme în urmă. „Bine și așa” și-au spus călătorii ce, de azi au așteptat cu sufletul la gură să încerce senzațiile ce până acum erau rezervate celor de la Veneția sau din alte orașe cu râuri și vapoare.

De la debarcaderul din spatele Catedralei Mitropolitane la ora 11 fix a pornit în marea cursă prima navă. Se numește simplu, ca celebru prinț din istorie, Savoia (cum altfel?). Căpitanul și cei doi matrozi vor avea grijă să nu se întâmple nimic cu cei 50 de pasageri ce pot fi îmbarcați la o tură pe apă.

Bucurie mare pentru copiii ce se și visau, fie pirați ca cei din Caraibe, fie căpitani de pachebot-uri. Navele nu se grăbesc prea tare, doar 12 kilometri la oră, dar se poate visa la orice viteză dacă ești copil.

Bucuria bunicilor a fost la fel de mare, când au aflat că azi e gratis. Au economisit pentru înghețata celor mici.

Două ore mai târziu, chiar primarul însoțit de conducerea societății de transport local a venit să vadă celebrele vaporașe atât de controversate.

Dacă se mai rezolvă câteva amănunte birocratice ar fi posibil să se permanentizeze aceste curse de agrement. Și de ce nu, poate chiar și transportul de călători ce va mai degreva tramvaiele extrem de obosite.

LĂSAȚI UN MESAJ