Ovidiu Tender, eliberat din închisoare

1012

Omul de afaceri timișorean Ovidiu Tender a fost eliberat din penitenciarul Târgu Jiu, după patru ani și șase luni de la încarcerarea în dosarul Carom. Eliberarea sa a venit după decizia în primă instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu, pe care Parchetul nu contestat-o. La trei zile după prima hotărâre, luni, Tender a fost pus în libertate.

Printre argumentele invocate în apărarea lui Ovidiu Tender au fost vârsta de peste 60 de ani şi comportamentul exemplar în spatele gratiilor.

Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost condamnaţi, în luna iunie 2015, la 12 ani şi şapte luni de închisoare, respectiv 14 ani. Cei doi sunt acuzaţi că au preluat ilegal compania Carom SA Oneşti, pe care au prejudiciat-o cu 140 de milioane de lei. Decizia a fost luată, luni, de Curtea de Apel Bucureşti şi este definitivă. Tender a mai stat aproape şase luni, în arest preventiv, în anul 2006, în acelaşi dosar.

Marian Iancu se află deja în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca „Rafo”. În acest dosar, Ovidiu Tender şi Marian Iancu au fost trimişi în judecată în 2006, rechizitoriul fiind întocmit de fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ