Ovidiu Ganț nu vrea să fie primarul Timișoarei

116

Deputatul timișorean Ovidiu Ganţ refuză politicos orice propunere de a candida la fotoliul de primar al Timișoarei. El crede că este mult mai util pentru județ să continue acțiunile de promovare pe care le face la nivel național și internațional, din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Refuzul lui Ovidiu Ganț de a accepta o candidatură la Primăria Timișoara vine după propunerile făcute de PSD, în acest sens, la sfârșitul anului trecut, în periada sărbătorilor de iarnă.

Ovidiu Ganț spune că ar fi onorat să fie primarul Timișoarei, dar consideră că nu este încă momentul potrivit.

”Deoarece în perioada în care mă aflam la Berlin, alături de primul ministru al României, dl. Dacian Cioloș, pentru convorbiri cu doamna cancelar dr. Angela Merkel, într-un cotidian local s-a afirmat că aș fi purtat negocieri cu PSD referitoare la eventuala mea candidatură pentru funcția de primar al municipiului Timișoara, doresc să fac următoarele precizări:

1. Un coleg de la PSD m-a întrebat în plenul Camerei Deputaților dacă aș dori să candidez la funcția de primar al Timișoarei, cu susținerea PSD și a altor organizații.

2. Am mulțumit pentru propunere, dar am refuzat pe loc, menționând că vreau să-mi continui activitatea în Camera Deputaților, ca parlamentar al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR).

3. La aceasta s-a limitat întreaga discuție, neexistând niciun fel de negocieri și nici condiții puse de mine, așa cum se afirma în mod neadeăarat în articolul respectiv.

4. Nu voi candida la alegerile locale din 2016.

5. Intenționez să candidez la alegerile parlamentare din anul 2016 pentru un nou mandat de deputat din partea minorității germane din România” a ținut să precizeze Ovidiu Ganț.

Între timp, conducerea filialei Timișoara a PSD a anunțat că va face public săptămâna viitoare numele candidatului la Primăria Timișoara în urma unei competiții interne între doi medici: Florin Bârsășteanu și Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ