Ostaficiuc, ultima înfrângere în cazul Ornella Design

360

Curtea de Apel Timişoara a rejudecat cazul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc, iar decizia a fost de condamnare, cu suspendare, a inculpatului. Magistraţii au respins apelul formulat de DNA împotriva sentinţei cus uspendare pe care Ostaficiuc a primit-o din partea Tribnalului Timiş.

„Achită pe inculpatul Ostaficiuc Constantin pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese (actul material privind aprobarea distribuirii cererii S.C.„Ornella Design”S.R.L. nr. 9808 din data de 28.07.2010); achită pe inculpatul Ostaficiuc Constantin pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese (actul material privind Dispoziţia de convocare a C.J. Timiş nr. 238/2010)”, se arată în motivaţia sentinţei.

Noua sentinţă îl condamnă pe Constantin Ostaficiuc la 8 luni de închisoare cu suspendare, dar şi la interzicerea unor drepturi, cum ar fi ocuparea unei funcţii publice pe o perioadă de încercare de 2 ani şi 8 luni.

„Dispune condamnarea inculpatului Ostaficiuc Constantin la pedeapsa de 8 (opt) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (actele materiale constând în aprobarea Raportului nr. 196/04.08.2010 şi semnarea H.C.J. Timiş nr. 100/27.09.2010); interzice inculpatului drepturile prevăzute la art. 64 alin. 1 lit. a, teza a II-a (dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice), lit. b (dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat), lit. c C.p. (dreptul de a ocupa o funcţie publică) pe durata executării pedepsei principale; dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicată inculpatului; stabileşte un termen de încercare de 2 (doi) ani şi 8 (opt) luni de la data pronunţării prezentei decizii”, mai scrie în sentinţă.

Ostaficiuc a fost declarat în conflict de interese de ANI după ce fostul şef al CJT a concesionat o parcelă de teren din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara fără a avea acceptul plenului Consiliului Judeţean. Liderul de atunci al CJT a atacat decizia ANI în instanţă. A pierdut definitiv, iat acum magistraţii Curţii de Apel au stabilit ultima pedeapsă. Decizia este definitivă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ