Oricând poate veni neaua, RETIM este gata să înceapă deszăpezirea

134

Pentru că vremea se înrăutăţeşte pe zi ce trece şi zăpada ce se va aşterne peste tot nu poate fi prea departe, este bine de ştiut cine şi cum se va ocupa de serviciul de deszăpezire.

Cu toate că iarna nu prea este extrem de dură în zona nostră de câmpie şi zilele cu precipitaţii solide sunt destul de reduse, se mai întâmplă în unii ani să fie o abundenţă de nea pe străzi. Bucuria celor mici ce abia aşteaptă să scoată sania din poduri, dar şi necazul şoferilor ce-şi bleastămă zilele şi lipsa lanţurilor la roţi.

Compania cea mai îndreptăţită să se ocupe de îndepărtarea omătului este Retim. Iată ce servicii oferă timişorenilor când începe sezonul alb.
Este bine de știut că Retim nu are contract cu administrația locală pentru servicii de deszăpezire în această iarnă. Dar exista servicii de deszapezire la cerere, pentru companii și persoane fizice, curți, spații industriale, etc. Oricine poate apela cu încredere pentru a scăpa de zăpada în abundență.

RETIM Ecologic Service SA prestează și servicii specifice de iarnă, respectiv activități de curățare și transport a zăpezii de pe căile publice și menținerea acestora în funcțiune pe timp de îngheț și polei. Societatea are încheiat contract de prestări servicii cu Administrația Națională de Meteorologie pentru furnizarea prognozei meteo pentru trei zile. În funcție de prognoză se acționează preventiv pentru preîntâmpinarea depunerii unui strat consistent de zăpadă și pentru combaterea formării poleiului.

În vederea desfășurării acestei activități, prin aprovizionare din timp, sunt asigurate stocurile de materiale antiderapante necesare susținerii activității de deszăpezire pe timp de o lună, în condițiile unor căderi medii de zăpadă. RETIM Ecologic Service SA investește anual în achiziționarea mijloacelor mecanizate de intervenție pe timp de iarnă, având în dotare la această oră și utilaje capabile să intervină eficient și pe străzi înguste.

Activitatea de deszăpezire se face în funcție de importanța străzilor, prioritate absolută având traseele mijloacelor de transport în comun. Îndepărtarea manuală a zăpezii se face cu preponderență în zonele trecerilor de pietoni, a stațiilor mijloacelor de transport în comun, în zonele instituțiilor publice și a unităților de alimentație publică. În zona centrală nu se utilizează ca material antiderapant clorura de sodiu.

De asemenea, pentru evitarea disconfortului creat de excesul de praf din perioada de primăvară, nu se utilizează nisipul pentru activități de deszăpezire. Zăpada îndepărtată se transportă și se depozitează în locațiile stabilite în prealabil.
RETIM Ecologic Service asigură , contra cost, curățenia în curți, parcări, spații exteriloare ale firmelor private, inclusiv servicii de deszăpezire și împrăștiere material antiderapant. Detalii, la CALL CENTER, Program telefonic 07:00 – 19:00: +40 374 885 692 sau la sediul de pe Str. Gheorghe Lazăr nr. 24, clădirea „FRUCTUS PLAZA”, sau pe adresele de email contractare@retim.ro și radu.ungur@retim.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.