Ore de linişte, în 2020. Amenzi mari pentru vecinii gălăgioşi. Unde trebuie să-i reclami

26433

Dacă ai vecini gălăgioşi, care te deranjează în intervalul orar 22:00-08:00 şi 13:00-14:00, poţi să îi reclami la poliţie şi în anul 2020. Potrivit legii, cei care nu respectă orele de linişte la bloc vor fi amendaţi.

Vecinii gălăgioşi sunt pasibili de amendă de la 500 până la 1500 de lei. Comparativ cu anii precedenţi, în 2020 această regulă se aplică şi pentru patronii de localuri.Orele de linişte în bloc sunt începând cu 22:00 până la 08:00 dimineaţa, şi în timpul amiezii, între 13:00 şi 14:00.

Poliţiştii solicitaţi în cazul gălăgiei în bloc, în intervalul orar precizat, vor fi dotaţi cu aparate speciale care vor măsura zgomotul.

„Tulburarea liniştii locatarilor între orele 22,00-8,00 şi 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuinţele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinaţia de locuinţe ori situat în imediata vecinătate a acestora”, prevede legea.

Potrivit avocat.net cei care îşi deranjează în mod repetat vecinii (asta înseamnă, conform legii, „repetarea contravenţiilor (…) într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte”) vor primi amenzi cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei.

sursa – gandul.info

6 COMENTARII

  1. Asta e lege? Ma intreb ce fel de persoane sunt cele care au inventat o asemenea ineptie! Deci doar noaptea trebuie sa avem liniste si o singura ora pe zi???? Ce se intampla cand un vecin bocane ore in sir si da cu bormasina, in afara acelei ore din zi? Cand nu mai poti sa te odihnesti in propria casa? Cand simti ca innebunesti de atata galagie? Cine a putut sa fie atat de crud, ignorant si ordinar sa ne asigure linistea o singura ora pe zi??? Rusine, animalelor! Sa va dea Dumnezeu vecini care sa va bocane si sa dea cu bormasina pana veti modifica legea si veti include un interval mai mare de ore de liniste pe timp de zi!

    • ineptii sunt cele ce debitezi tu….pai locuitul la bloc are si limitele lui… daca vrei sa ai liniste tot timpul du te si ia ti o casa langa o padurice….

  2. Chiar o lege de rahat! Am vecini care fac liniste atunci si in rest pun muzica la boxe de nu-i interesează de nimeni și nimic! Pt ca legea este făcută ca niște ordinari sanisi bata joc de restul!

  3. Stați sa vedeți cum e sa stai langa o biserica, înnebunesti efectiv, nu ai niciodată o duminică linistită, ca să nu mai zic de toate sărbatorile, plus clopote, plus clacsoane de masini. Ce nu inteleg eu este de ce li s-au permis popilor sa răcnească/lamenteze prin stație. E îngrozitor. Acum cand scriu este sâmbatâ, nicio sărbătoare, iar popi zici ca se joaca la stația de amplificare. Degeaba am facut sesizari la arhiepiscopie, poliție, nimic. Nici talibanii nu cred că urla cum urla aici popii. Măcar aia termina in 10 minute, noi suntem asasinați cu orele. Degeaba le-am explicat popilor că cine vrea sa se duca la slujba se duce pur si simplu in biserica, de ce ne tâmpești pe noi cu slujbele prin megafoane? Noi suntem pur si simplu niște locatari. În 21 de ani nu am avut o duminică linistită, nu mai zic de restul zilelor, mergi la servici, nu mai auzi, dar duminica când ai vrea să te odihnești…

LĂSAȚI UN MESAJ