Ordonanța împotriva Uber, Bolt și Clever intră în vigoare. Sancțiunile sunt foarte dure

142

Românii care folosesc aplicațiile de tip Uber, Clever sau Bolt vor găsi cu greu o mașină disponibilă de mâine. Și asta pentru că intră în vigoare controversata ordonanță anti-aplicații.

Ordonanța prevede că șoferii care sunt prinși că transportă persoane fără acte justificative pot fi amendați de la prima abatere. Ministrul Dezvoltării a promis că va reglementa aceste aplicații, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

Pe 29 martie, anul acesta, taximetriștii au obținut ce au dorit, după ce au blocat de câteva ori mai multe orașe. Ordonanța anti-aplicații prevede că în situația în care un șofer de la aplicațiile Uber, Bolt sau Clever va fi prins transportând pasageri va putea fi sancționat de la prima abatere. Nu de la a doua, așa cum se întâmplă până acum.

Sancțiunile sunt extrem de dure. Șoferii rămân fără plăcuțele de înmatriculare pentru 6 luni și plătesc o amendă de până la 50.000 de lei. Ministrul Dezvoltării a promis, însă, atunci, că până pe 16 mai aplicațiile vor fi reglementate printr-o altă ordonanță, dar până acum nu și-a ținut promisiunea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.