Ordinul semnat de Donald Trump îi afectează şi pe români. Cum se va călători în SUA?

644

Ordinul executiv semnat de preşedintele american Donald Trump privind intrarea în Statele Unite a refugiaţilor prevede, totodată, revizuirea amplă a informaţiilor solicitate din toate ţările pentru a aproba vizele pentru SUA, precum şi suspendarea imediată a programului Visa Waiver.

De asemenea, este avută în vedere o revizuire a regimurilor de vize între naţiuni pentru a se asigura că acestea sunt „cu adevărat reciproce” pentru cetăţenii americani.

„Secretarul de Stat va revizui toate acordurile privind reciprocitatea vizelor pentru non-imigranţi pentru a se asigura că sunt cu adevărat reciproce, în măsura în care este posibil, în ceea ce priveşte perioada de valabilitate şi comisioanele. Dacă o ţară nu tratează într-o manieră reciproca cetăţenii americani care solicită o viză pentru non-imigranţi, Secretarul de Stat va ajusta perioada de valabilitate, comisioanele şi alte aspecte”, pentru a corespunde condiţiilor ţării străine, se arată în documentul oficial, publicat de The Guardian.

În ceea ce priveşte Programul Visa Interview Waiver, documentul stabileşte că acesta va fi suspendat imediat, iar Secretarul de Stat va asigura conformitatea cu secţiunea 222 din Legea privind Imigraţia şi Naţionalitatea, care prevede că toţi cei care solicită vize trebuie să susţină un interviu personal.

Programul le permitea celor care călătoresc frecvent în SUA să nu mai susţină interviul faţă în faţă pentru a-şi reînnoi vizele.

În document se precizează că excepţii de la cele mai multe restricţii se vor face de la caz la caz.

Ordinul executiv semnat de preşedintele republican are ca principal scop, potrivit acestuia, stoparea intrării în SUA a „teroriştilor islamişti radicali”.

LĂSAȚI UN MESAJ