Cum anulezi trimiterea unui e-mail greşit?

702

Ni se întâmplă tuturor. Apăsăm butonul „Send”, iar în secunda următoare se dezlănţuie iadul pe pământ. Realizăm că am uitat să ataşăm fişierul acela important. Sau acum, după ce am făcut-o, ne dăm seama că de fapt nu voiam să-i trimitem şefului mesajul acela acid. Ori am văzut în ultimul moment că am trimis e-mailul cui nu trebuia.

Vestea bună este că serviciile de e-mail populare ne mai dau o şansă pentru a evita astfel de situaţii stânjenitoare. Iată ce trebuie să facem pentru a întoarce din drum un e-mail trimis cu Gmail, Outlook sau Yahoo. Că regulă generală, trebuie să acţionăm rapid.

Gmail

Pe telefon: Gmail a introdus încă din 2013 opţiunea „undo send” adică posibilitatea de a anula trimiterea unui e-mail. Pe telefoanele cu iOS, setarea este activată în mod implicit. Pentru cea mai recentă variantă a aplicaţiei Gmail pentru iOS, atunci când trimiţi un e-mail vei vedea butonul „Undo” în partea de jos a ecranului, în colţul din dreapta, timp de cinci secunde. Dacă îl apeşi, vei putea să recuperezi mesajul şi să-l editezi. În mod surprinzător, funcţia nu este disponibilă pentru aplicaţia pentru Android.

Pe desktop: Pe site-ul Gmail.com, la setări, în dreapta sus, selectezi opţiunea „Activează anularea trimiterii” (sau „Enable Undo Send”, dacă ai contul setat în limba engleză) şi intervalul în care îţi doreşti să poţi face acest lucru: 5, 10, 20 sau 30 de secunde. Salvează modificările, iar când vei trimite următorul e-mail îţi va apărea în partea de sus a feresterei butonul „Anulează acţiunea anterioară”/”Undo”.

Outlook.com

Pe telefon: Microsoft nu oferă această funcţie nici pentru iOS, nici pentru Android.

Pe desktop: Pe Outlook.com, dă click pe iconiţa „gear” (care arată ca o roată dinţată), selectează „Options”, iar apoi „Undo Send”. Selectează „Let me cancel messages I’ve sent for:”, şi alege intervalul dorit pentru anulare (5, 10, 15 sau 30 de secunde). Salvează modificările. Vei vedea la următorul e-mail trimis butonul „Undo”, precum şi câte secunde îl mai poţi folosi.

Yahoo Mail

Pe telefon: Aplicaţia Yahoo Mail are această funcţie activată în mod implicit atât pe iOS, cât şi pe Android. Atunci când trimiţi un e-mail, butonul „Undo” apare în dreapta jos, doar pentru trei secunde.

Pe desktop: Yahoo nu oferă posibilitatea anulării trimiterii unui e-mail pe site-ul său.

LĂSAȚI UN MESAJ