Orban despre mărirea salariilor profesorilor în septembrie: Nu cred că există resurse pentru a o putea susţine

86
Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că nu a luat o decizie definitivă cu privire la creşterile salariale pentru profesori prevăzute de la 1 septembrie 2020, dar că nu crede că există resurse pentru a le putea susţine. El a mai spus că este suficientă majorarea prevăzută din ianuarie 2020 și că „orice altă categorie din sectorul public ar putea cere acelaşi lucru”.
Întrebat de jurnalişti dacă va mai exista creşterea de salariu de 50% pentru cadrele didactice prevăzută de la 1 septembrie 2020, conform Legii salarizării unitare, Orban a răspuns că nu a luat o decizie definitivă.
„Nu am luat o decizie definitivă. Dacă mă întrebaţi pe mine, eu nu cred că există resurse pentru a putea susţine aceste creşteri, care, practic, înseamnă obţinerea salariului de la nivelul anului 2022 de la 1 septembrie 2020. Practic, orice altă categorie din sectorul public ar putea cere acelaşi lucru. E suficient, există o creştere pe care am alocat-o de la 1 ianuarie, cred că foarte mulţi profesori, foarte multe cadre didactice, pot să înţeleagă situaţia bugetară în care ne găsim şi că o astfel de creştere în avans, de la 1 septembrie, este foarte greu de finanţat”, a explicat prim-ministrul, citat de Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ