Orașul luminii, în beznă și de sărbători. Timișoara, o dezamăgire pentru cetățenii săi

838

Împodobită în preajma sărbătorilor de iarnă, Timișoara se pare că nu arată pe placul tuturor cetățenilor săi. Asta deoarece mulți sunt de părere că orașul nu este suficient de luminat și nu vorbim doar despre iluminatul festiv, ci de veșnica problemă a viitoarei Capitale Culturale Europene – bezna de pe străzi.

Deși împodobit de la 1 Decembrie, centrul orașului nu este atât de mult pe placul timișorenilor care spun că nu arată ca în anii trecuți. Mai cu seamă că anul acesta, la aprinderea iluminatului festiv de sărbători, a lipsit cu totul perdeaua de lumini care împodobea Piața Operei. Totuși, edilul a dat asigurări că acea cupolă îndrăgită de timișoreni va reveni în centrul orașului în acest sfârșit de săptămână.

Timișorenii sunt dezamăgiți atât de felul în care arată centrul orașului, cât și de modul în care arată străzile principale ale capitalei Banatului. Pe unele pur si simplu nu există ornamentele specifice sărbătorilor de iarnă, și, mai grav de atât, nu sunt nici iluminate public!

,,Ohhhhhhhhhhhh…Aseară m-a împins curiozitatea și spiritul sărbătorilor să-mi fac drum prin Piața Victoriei…. Dezamăgire..dezamăgire… S-au adus câțiva brazi în ghiveci care, pur și simplu, stau aliniați…fără luminițe..fără niciun rost…..Parcă și Filiașiul este mai bine împodobit! Apoi… arterele principale, Calea Aradului, Calea Lipovei… insuficient luminate stradal… nu vorbesc de ornamente de iarnă… acestea NU EXISTĂ!! Până în zona Iulius Mall abia dacă se aprind câteva becuri stradale, dar și acelea setate pe „economie”… Iar de la Mall spre ieșirile din oraș……cam întuneric…… Acesta să fie orașul luminii? 🙁 Aceasta să fie viitoarea capitală culturală europeană?????”, a scris Laura, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ