Orașul de la marginea Timișoarei ignorat de administrația județeană. Azi, episodul 1 – VIDEO

6673

Girocul, e una din primele 10 comune din România, în multe privințe: pondere economică, infrastructură, educație, cultură și exemplele pot continua. Chiar dacă e situat la marginea Timișoarei, Girocul nu e și printre prioritățile Consiliului Județean Timiș.

Când e vorba de laude, comuna Giroc este printre cele date exemplu de toți responsabilii din administrația locală sau județeană. Când e vorba de buget, aceiași responsabili uită că primăria giroceană nu trăiește doar din laude și are nevoie și de bani. Edilul comunei, primarul Iosif Ionel Toma, nu stă cu mâna întinsă și se descurcă prin forțe proprii. Este suficient să faci un tur cu mașina prin Giroc, să constați că toate drumurile, chiar și cele lăturalnice, sunt asfaltate. Comuna beneficiază de aceleași condiții ca și Timișoara: canalizare, rețea de apă și multe altele.
Anul 2015 s-a dovedit un an benefic pentru Comuna Giroc, după cum puteți vedea mai jos, în prima parte a interviului pe care ni l-a acordat primarul Iosif Ionel Toma. Partea a doua o puteți urmări sâmbătă, 27 februarie.

2 COMENTARII

  1. Nu sunt trotuare pe noile strazi, nu sunt locuri de parcare pe strazi, noroiul e pana la geamurile caselor. A facut doar sa fie ceva acolo, nimic de perspectiva. Nu a invatat nimic din problemele Timisoarei (norori, spatii verzi, parcari). Girocul se „dezvolta” total anapoda. Cele mai urate cartietere din Timisoara arata mai bine decat multe dintre zonele din Giroc.

  2. Toate bune si frumoase in Giroc! pana te muti aici sau petreci mai mult timp prin localitate. E frumos, e dezvoltat, are utilitati, are infrastructura, dar haideti sa nu exageram! la bugetul Girocului, satul putea sa arate mult mai bine decat arata acum, cu idei revolutionare si indraznete ar fi putut fi un mic ”orasel” comparabil cu orasele satelit ale multor metropole occidentale. dar cand dezvoltarea se faci neliniar, uneori naturala, alteori voita, se ajunge la situatia tragica de a sta la casa si de a fi vazut de zecile de oameni din locuinta vecina, care are 3 chiar si 4 nivele! e murdar, e praf peste tot, sunt caini vagabonzi, nu avem zone verzi ecologizate, nu avem alte legaturi cu orasul, unele drumuri sunt cu gropi de 20-30 cm adancime. aici nu se dezvolta cine vrea si ce trebuie, se dezvolta cine e musai si cine este aproape de conducere!

LĂSAȚI UN MESAJ