Orașele de top din România unde poți să faci afaceri de succes ! Pe ce loc se află Timișoara !

420

Este mai ușor să demarezi o afacere în București, Oradea, Ploiești, Timișoara, decât în Constanța, Craiova, se arată într-o analiză a Băncii Mondiale, transmise luni, HotNews.ro.  Analiza făcuta de experții BM compară România cu Bulgaria și cu Ungaria din perspectiva ușurinței de a derula o afacere. „Toate orașele din Bulgaria și Ungaria, și majoritatea celor din România, depașesc media UE la indicatorul privind soluționarea litigiilor comerciale. Debrecen, Miskolc și Szekesfehervar (Ungaria) depașesc statul cu cele mai bune performanțe din UE, datorită costurilor scăzute și proceselor rapide, care durează 14 luni sau chiar mai puțin. În România, Brașov și Ploiești înregistrează termene mai lungi și costuri mari legate de derularea procesului, precum și punctaje mai mici la indicele privind calitatea procesului judiciar”, arată autorii documentului.

Vezi aici Raportul complet al Bancii Mondiale.

Ce mai arată Raportul Băncii Mondiale:

  • Cele mai mari decalaje există în interiorul Bulgariei și României.
  • România trebuie să obțină cel puțin șase avize și documente diferite în etapa premergătoare construirii, înainte de  obținerea autorizației de construire, inclusiv avizul Ministerului Sănătății, al Agenției de Protecție a Mediului și al  Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Pentru simplificarea procesului, funcționarii publici locali ar putea prelua practica din Craiova, care constă în convocarea reprezentanților tuturor furnizorilor de utilități pentru a stabili ce avize
    sunt necesare.
  • Nicio localitate nu excelează în toate cele cinci domenii masurate; fiecare dintre cele 22 de localități comparate se situează în prima jumătate a clasamentului la cel puțin un indicator și în a doua jumătate a clasamentului la cel puțin unul dintre ceilalți indicatori.
  • In fiecare stat există localități ale căror performanțe depășesc media Uniunii Europene în cel puțin un domeniu: Varna și Plevna în Bulgaria din punct de vedere al constituirii unei societăți comerciale, Pecs și Szeged în Ungaria din punct de vedere al obținerii autorizațiilor de construire, toate municipiile din Ungaria și municipiul Oradea din România din perspectiva înregistrării transferului dreptului de proprietate și majoritatea orașelor vizate în ceea ce privește soluționarea litigiilor comerciale.
  • Cu toate acestea, niciuna dintre localitățile comparate nu se apropie de media UE din punct de vedere al racordării la rețeaua de electricitate.
  • Orașele din Bulgaria ar putea simplifica formalitățile de constituire a unei societăți comerciale aplicând bunele practici pe care le-a utilizat Varna. De asemenea, orașele din Ungaria ar putea îmbunătăți procedurile de racordare la rețeaua de electricitate prin preluarea bunelor practici utilizate în Szeged și Szekesfehervar, în timp ce orașele românești s-ar putea inspira din exemplul dat de Timișoara pentru a îmbunătați procesul de soluționare a litigiilor comerciale.

sursă: hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ