Orarul incredibil de funcționare al celui mai nou ștrand din Banat! Primar: ”Nu ne permitem dublu personal”

4616

După toate problemele și dificultățile întâmpinate la proiectul de refacere și modernizare a ștrandului mare al Lugojului, a cărui construcție a pornit în urmă cu șase ani, iar deschiderea lui pentru publicul larg, rămâne o incertitudine și anul acesta, încă o știre uimitoare, marca Primăria Lugoj, apărută de curând, pare să spulbere visul lugojenilor de a se recrea într-un mod plăcut și civilizat, pe perioada verii, la viitorul ștrand.

În ultima ședințăa Consiliului Local Lugoj, la proiectul privind “aprobarea regulamentului de organizare și funcționare al Bazelor de agrement ștrand și bazin acoperit” primăria a propus ca ștrandul să se deschidă la ora 9 și să se închidă, incredibil, la ora 17, după-amiaza, în perioada cea mai bună, recomandată de medici și accesibilă din zi pentru îmbăiere și recreere acvatică.

Motivația autorităților este limitarea legislativă la opt ore a programului angajaților și posibilitățile financiare, de asemenea limitate, pentru angajarea mai multor persoane care să administreze activitatea de la ștrand și bazin.

“Nu putem să-i ținem pe oameni mai mult de opt ore, că atât spune legea. Nu se pot da ore suplimentare. Nu ne permitem dublu personal. Suntem cu schema la maxim”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Consilierul local PNL, Bogdan Blidariu a propus un amendament prin care programul de funcționare de la ștrand să fie de la ora 9 până la 20, dar nu a trecut de votul coaliției PSD-ALDE.

Asta chiar dacă și consilierul Mihai Agache a subliniat faptul că în timpul săptămânii, majoritatea populației lucrează până la ora 17.00.

Totuși programul a fost până la urmă modificat, prin amendamentul consilierului PSD, Gheorghe Ban, care a propus un nou orar, de la 10 la 18, cu care a fost de acord și primarul.

sursa – lugojeanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ