Operaţiunea „garajul” continuă. Primarul anunţă noi demolări

194

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, continuă operaţiunea de demolare a garajelor de pe străzile oraşului. Dup ce în ultimii 4 ani a pus la pământ 176 de astfel de construcţii, acum, edilul şef anunţă că va demola încă cel puţin 339 de garaje.

Potrivit primarului, locul garajelor va fi luat de spaţii verzi sau de relaxare, cu bănci, unde toată lumea din zonă să poată socializa. Robu îi roagă pe deţinătorii garajelor să „înţeleagă că oraşul trebuie să se modernizeze”, iar acesta este doar un pas.

Proprietarii de garaje care au stipulat prin contractul de concesiune şi despăgubiri în urma demolării vor primi, fiecare, câte 2.000 de euro. Însă nu toţi oamenii au astfel de contracte şi aceştia nu vor primi niciun leu. Acest lucru îi nemulţumeşte pe mulţi dintre timişoreni şi oamenii spun că se vor îndrepta împotriva primăriei în instanţă.

Dacă anul acesta se vor demola 339 de garaje, şi în cazul în care toţi proprietarii ar primi despăgubiri, din bugetul local ar trebuie să se scurgă aproape 670.000 de euro. Momentan, nu se ştie însă câţi proprietari sunt îndreptăţiţi să primească despăgubirea de 2.000 de euro/garaj. Construcţiile sunt situate, toate, în cartierul Soarelui şi sunt în preajma străzii Sirius.

În cazul celor deja culcate la pământ, calculele au fost făcute. Din cele 176 de garaje demolate în perioada 2012 – 2016, doar 50 dintre ele erau asigurate în vederea despăgubirii. Astfel, pentru acestea primăria a achitat deja 100.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ