Operațiune de salvare la 1.600 m altitudine. Bărbat mușcat de un șarpe veninos, la ambele mâini

678

Un cioban a fost mușcat la ambele mâini de un șarpe veninos, în Munții Lotrului, într-o zonă situată la 1600 de metri altitudine. Salvamontiștii au adus la fața locului echipajul ambulanței, din cauza traseului impracticabil. Ciobanul spune că l-a mușcat o viperă, dar medicii cred că ar putea fi vorba de o altă specie de șarpe.

Ciobanul a povestit salvamontiştilor că prima dată a fost muşcat de o mână, iar apoi, de spaimă, nu a reuşit să se retragă la timp. Atunci șarpele l-a muşcat şi de cealaltă mână.

“Nu ştiu dacă s-a aplecat să ia ceva de jos, un lemn, o ciupercă sau altceva, dar când s-a aplecat şarpele l-a muşcat de o mână şi apoi de cealaltă. Probabil că muşcăturile nu au fost atât de severe sau a fost nimerit într-o zonă mai puternică a mâinilor, mai bătătorită”, a declarat directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu, pentru Agerpers.

Salvamontiștii din Gorj au fost nevoiți să intervină la circa 1600 metri altitudine în zona Tâmpa Mare din Munții Lotrului. Zona este la limita judeţelor Alba și Sibiu. Salvatorii montani erau singurul echipaj de urgență cu o mașină de teren de pe raza evenimentului.

“Echipajul din Rânca a plecat spre locul incidentului, a trecut Transalpina, acolo a făcut joncţiunea cu o ambulanţă venită de la Hunedoara, am continuat drumul împreună cu maşina Salvamont. După ce am stabilizat victima, ciobanul a fost transportat la spital”, a explicat Sabin Cornoiu. Ciobanul este internat la terapia intensivă-Spitalul din Petroșani iar medicii vor fi siguri dacă a fost mușcat de o viperă doar dacă starea să se va înrăutăți iar atunci îi va fi administrat serul antiviperin.

“Bărbatul a ajuns la spital şi din primele observaţii se pare că nu ar fi vorba de o muşcătură de viperă. Pacientul a fost internat la Terapie Intensivă”, a declarat directorul spitalului, dr. Alin Vasilescu.

sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ