Bicicliștii, revoltați din cauza pistelor de la Pasajul Popa Șapcă. Ies la protest!

106

Pasajul Popa Șapcă, lărgit și modernizat, creează deja controverse, deși nici nu a fost inaugurat. Cei mai afectați sunt cei care folosesc bicicletele pentru că pistele… cam lipsesc.

Ca să își arate revolta, bicicliștii spun că vor protesta chair de ziua primarului Timisoarei.

popa sapca”Administrația locală din Timișoara, în continuare, nu consideră că bicicleta este un mijloc de transport. Luni, de la ora 18, ne adunăm pe Strada Popa Șapcă. Constant ni se promite că infrastructura velo este pe lista de priorități, dar în practică bicicliștii sunt inghesuiți pe un troturar de 2m într-o zonă unde carosabilul putea să ne acomodeze cu brio pe toți. Nu, nu contăm pentru administrația locală! Este nevoie să ne facem văzuți și auziți – ne vedem luni, de la ora 18 pe Popa Șapcă în număr cât mai mare”, transmit bicicliștii.

Update: ”Bicicliştii să împartă trotuatul cu pietonii”, spune primarul

Primarul Timişoarei le răspunde bicicliştilor, tot pe Facebook. Edilul suţine că acel trotuar foarte îngust a fost gândit ca „space sharing”, adică pe el trebuie să se înghesuie şi bicicliştii şi pietonii.

popa sapca2“Punctual: ecartul stradal al străzii Popa Șapcă este un dat, el e atâta cât e și pe el trebuie să ne pliem! Eu cred că, în condițiile date, oricine ar fi realizat ce am realizat și noi: 4 benzi auto, locuri de parcare, aliniamente de copaci și o pistă bifuncțională, în regim “space sharing” -alee pietonală+pistă de biciclete”, a explicat primarul, pe Facebook.

Ce uită el este faptul că, dacă nu este marcată pistă, bicicliştii nu au voie, legal să circule pe trotuar.

popa sapca3

LĂSAȚI UN MESAJ