14.1 C
Timișoara
vineri 24 mai 2024

Opera Națională din Timișoara își deschide porțile pentru public

Ziua Porților Deschise la Operă se va desfășura vineri, 26 aprilie. Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la spectacolul inaugural al Operei Naționale Timișoara. Spectacolul a avut loc în 27 aprilie 1947, iar la Operă a fost pus în scenă spectacolul „Aida”, de Giuseppe Verdi.

Opera din Timișoara își va deschide porțile pentru publicul doritor să părtrundă dincolo de cortină. Spectatorii pot vedea sala de repetiție a baletului la balconul Operei, pot descoperi Muzeul Operei, dar și povestea impunătorului edificiului bănățean.

Organizatorii pregătesc tururi, iar artiștii vor fi ghizi pentru cei mai curioși dintre timișoreni. Pe spectatori îi așteaptă și alte activități, cum ar fi montarea decorului pentru spectacolul „Turando” de Giacomo Puccini.

Intrarea este liberă, transmit organizatorii, însă accesul se face pe bază de rezervare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Pentru două zile la Giroc va fi adunarea generală a muzicii folk

O seamă de instituții și-au reunit forțele pentru un fapt cultural deosebit. Primăria și Consiliul Local Giroc, Casa de Cultură „Ionel Lucian Șipoș” Giroc,...

Studenții și-au imaginat casele viitorului în concursul Building Construct de la UPT

Amfiteatrul „Victor Vlad” al Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara a găzduit miercuri, 22 mai 2024, etapa finală a concursului...

Citește și :