Oficial, Timișoara va avea imn. Ascultă piesa aleasă, născută în zilele Revoluţiei – VIDEO

104

Consilierii locali au decis. Timișoara va avea imn! Este vorba despre piesa „Timișoara” a formației Pro Musica, piesă scrisă în timpul Revoluției din 1989.

Tema, melodia și refrenul îi aparțin lui Ilie Stepan, iar textul a fost scris de Marian Odangiu, jurnalist și scriitor.

Reamintim, municipalitatea a stabilit că imnul va fi ales printr-o concurs, iar un juriu va alege melodia potrivită. În final, nu s-a mai desfășurat niciun concurs, astfel că aleșii au votat în cadrul ședinței de plen imnul Timișoarei. “Nu a funcționat ce am hotărât atunci și am ajuns la concluzia că problema trebuie rezolvată cu atât mai mult cu cât acum comemorăm startul Revoluției anticomuniste din 1989 (foto www.memorialulrevolutiei.ro – n.r.), start care a avut loc aici. În acele zile fierbinți s-a născut o piesă care are versuri adecvate, ritm adecvat, o piesă care are mesaj, o pisă pătrunsă în inimile timișorenilor, piesa Timișoara”, a transmis edilul șef, Nicolae Robu.

Imnul Timișoarei va fi intonat la toate evenimentele oficiale ale orașului. Edilul spune că în prezent se lucrează la un regulament care va stipula toate situațiile în care la evenimente se va auzi piesa trupei Pro Musica.

1 COMENTARIU

  1. Nu te lauda Robule, caci nu este nici pe departe meritul tau, de rector corupt ce-ai fost la Universitatea Politehnica Timisoara! Eram studenta pe vremea aceea si stiu prea bine activitatea ta de rector! Deci, nu te mai da mare ca……….. s-ar putea sa ai probleme la conducerea PNL Bucuresti! O sa incep „demersurile” pentru a fi destituit ca primar al Timisoarei, coruptule! Am tacut din gura, dar nu voi mai tace!

LĂSAȚI UN MESAJ