Oficial! Proiectul de trafic management, amânat din nou şi cu costuri extra pentru bugetul Timişoarei

533

Este oficial! Primăria Timişoara a primit, din partea Agenţiei pentru Dezvoltare 5 Vest, o nouă amânare în cazul proiectului „Trafic management şi supraveghere video”. Astfel, unda verde oferită de semafoarele inteligente care au împânzit Timişoara va fi funcţională abia din 1 noiembrie 2016. De asemenea, costurile neeligibile pe care trebuie să le achite autorităţile locale din bugetul oraşului se ridică la 10 milioane de lei.

Aleşii locali vor aproba, dacă nu doresc să piardă toţi banii europeni aferenţi proiectului – 44 de milioane de lei, un proiect de hotărâre prin care se prelungeşte durata de implementare a sistemului inteligent de trafic, precum şi scoaterea din buget a sumelor necesare.

“Propunem spre aprobare:  prelungirea duratei contractului de finanţare a proiectului “Trafic management şi supraveghere video” cod SMIS 40398, Axa prioritară 1 ”Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – Poli Urbani de Creştere”, domeniul major de intervenţie 1.1” Planuri integrate de dezvoltare urbană” până la data de 01.11.2016 în scopul îndeplinirii obiectivelor şi realizarea indicatorilor asumaţi; valoarea estimată a sumelor necesare finalizării proiectului în termenul menţionat la art. 1 (sume neeligibile în cadrul proiectului, care vor fi acoperite din surse proprii). Această valoare estimată este de 9.996.000,00 lei şi este cuprinsă în bugetul local al Municipiului Timişoara pe anul 2016, conform HCLMT nr. 5/02.02.2016 privind aprobarea bugetului local al Municipiului Timisoara pe anul 2016, modificată şi completată”, se arată în propunerea conducerii Primăriei Timişoara.

Proiectul ar fi trebuit finalizat inițial în 2014, apoi în decembrie 2015 şi ulterior în iunie 2016. Acesta presupune montarea de semafoare în 44 de intersecții, modernizarea a 90 de intersecții, montarea de 230 de camere de supraveghere în 134 de locaţii, dar şi amplasarea a 37 de sisteme de detecție a trecerii pe roșu. Aleșii se întrunesc în ședință în data de 9 septembrie ca să voteze proiectul.

LĂSAȚI UN MESAJ