Odată cu prezentarea bilantului activității, CCIAT și-a prezentat noii membri de onoare. VIDEO

279

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, ca cel mai important reprezentant al mediului de afaceri de la noi din județ, a reușit o primă jumătate de an cu performanțe deosebite. Așa cum a intrat deja de un număr de ani în obișnuință, la fiecare final de semestru se face un bilanț al întregii activități cu bune și, poate, și cu unele nerealizări. Această insumare de date constituie un bun instrument de lucru pentru a putea vedea în mod sintetic o radiografie a mersului economiei în această parte de țară.

CCIAT a realizat o întrunire de prezentare a acestui bilanț într-un cadru mai informal, în care, după expunerea sintezei în cifre și evenimente, au avut loc și discuții pe temele deschise.

Directorul general al instituției, Florica Chiriță, a făcut o sinteză a activității CCIAT în semestrul întâi al anului 2017, cu extrem de multe date exacte la fiecare din punctele analizate.

După această primă parte sigur că au urmat și planurile de viitor însumate în programul de acțiuni pentru semestrul al doilea al anului. Acestea au cuprins și calendarul expozițional ce va urma din vară până la finalul anului.

O componentă de asemenea importantă o reprezintă misiunile economice la diverse manifestări externe unde oamenii de afaceri vor merge să testeze piețele externe și viitoare posibile contacte cu parteneri de comerț.

Dar CCIAT nu se rezumă doar la acest tip de activități. Pentru o permanentă aducere la zi a firmelor cu noile reglementări se fac în mod regulat seminarii și cursuri de formare profesională și de perfecționare, atât pentru personalul firmelor membre, cât și pentru alte categorii de personal interesat.

Cu acest prilej a fost prezentat și un calendar al evenimentelor ce vor urma la Centrul de Afaceri al Camerei de Comerț.

Un moment de suflet a fost reprezentat de cooptarea ca membri de onoare ai CCIA Timiș, a șase persoane. Nu sunt în mod direct oameni de afaceri, dar prin tot ce au făcut au încercat să încurajeze un mediu economic prosper în oraș și în județ. Prin contactele pe care le-au avut, fiecare în parte a reușit să atragă parteneri valoroși care șă investească aici. Investițiile au fost fie directe de capital sau, de multe ori, de imagine pozitivă că se pot face afaceri avantajoase pentru toate părțile în Banat.

Cei mai noi membri de onoare sunt: prefectul Mircea Băcală, președintele Consiliului Județean Călin Dobra, primarul Timișoarei Nicolae Robu și rectorii celor mai mari universități de stat ce aduc fală orașului. Aceștia sunt Viorel Șerban de la Universitatea Politehnica, Marilen Pirtea de la Universitatea de Vest, Cosmin Alin Popescu de la Universitatea de Agronomie și Medicină Veterinară. În numele acestuia a venit în schimb Stelian Acatincăi de la aceeași universitate. Cei mai noi membri de onoare se adaugă unui mai lung șir de „oameni de afaceri” onorifici ce au facilitat contactele cu mediul economic din toată lumea.

LĂSAȚI UN MESAJ