Situație tragică în sportul timișorean! Cluburile, obligate să plece în exil din sala Constantin Jude

537

Unul câte unul, cluburile timișorene își anunță plecarea din sala Constantin Jude din cauza aglomerației. Voleibalistele de la UVT Agroland vor evolua în sala de pe strada Oituz, la fel ca și colegii CSU de Vest, iar Timba e aproape să își mute cartierul general la Buziaș…

Situație fără precedent pentru sportul timișorean; mai multe echipe sunt obligate să plece în exil din singura sală de sport a orașului. În cel mai fericit caz, unele și-au căutat soluții în alte săli din oraș, iar altele studiază varianta de a se muta în alt oraș. Cu 7 echipe de prima ligă, este clar că aceste echipe nu își pot împărți pozițiile la sală, în special pentru antrenamente.

Prima care a dat semnalul schimbării este UVT Agroland, clubul de volei proaspăt promovat în eșalonul de elită. Fetele se vor muta în sala de pe strada Oituz, sală ce aparține de Universitatea de Vest. Vorbim de o sală relativ mică, ce va beneficia în aceste zile de schimbarea suprafeței de joc și să devină astfel aptă pentru meciurile oficiale. Tot aici își vor muta „casa” alte două formații ale UVT-ului, cea de volei masculin, CSU de Vest, și cea de handbal feminin, Universitatea.

”Odată ce suprafața va fi schimbată, ne vom muta în noua noastră casă”, au punctat oficialii de la Agroland. Fetele vor cere în continuare și poziții pentru unele meciuri la sala C. Jude. Iar prima ocazie va fi la turneul amical de la sfârșitul acestei luni.

O altă nou-promovată ar putea să părăsească de tot municipiul Timișoara în căutarea unei săli adecvate. BC Timba, grupare promovată în Liga Națională de baschet masculin, ar putea alege să joace meciurile de acasă la Buziaș. Sala de sport din stațiunea timișeană le trage cu ochiul ”urșilor” și șansele unei colaborări sunt ridicate. ”Sunt discuții, încă nu este sigur nimic”, au explicat oficialii galben-negrilor.

LĂSAȚI UN MESAJ