Oana Stoian pune o oglindă incomodă în fața omului contemporan. Prima expoziție a toamnei, la Casa Artelor

236

Dacă vine toamna se deschid mustăriile și galeriile de artă. Ce alăturare mai bună cu galbenul frunzelor decât acea imagine ce ne povestește cele o mie de cuvinte. În imagini se va observa Omul, cel atât de greu vizibil de sub mască. Cine nu vede Omul pe stradă este așteptat să-l vadă pe pereți. Măcar aici nu fuge grăbit în treburile lui și așteaptă răbdător vizitatorul-observator.

Casa Artelor își redeschide porțile pentru un nou sezon expozițional. Primul demers plastic al toamnei găzduit de galeria Pygmalion, poartă semnătura Oanei Stoian.

Exercițiul său artistic, de o sensibilitate profundă, este o incursiune existențialistă asupra condiției omului zilelor noastre. Artificial. Forțat. Solitar. Anxios. Autodistrus. Omul contemporan. Așa cum este el. Așa cum suntem noi. Fiecare dintre noi. Surprinși și “dăruiți” privitorului într-o serie de fotografii reunite sub titlul “Ecce Homo”.

“Plecând într-un demers psihanalitic, îndrăznesc să atribui fotografiei mele un rol instrumental, o oglindă pentru conştiinţa fiecărui privitor în parte, asemenea unui test Rorschach. Mizez pe faptul că privitorul, conştient de propriul efort, va analiza nu doar fotografia în sine, ci mai ales interpretarea personală asupra fotografiei – şi de aici pe sine însuşi”, spune, despre propriile creații, Oana Stoian.

Vernisajul expoziției are loc joi, 31 august, de la ora 19.00. Despre artistă și lucrările sale va vorbi, la vernisaj, profesorul Gheorghe Șfaițer. Expoziția stă pe simezele galeriei Pygmalion până în 13 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ