Oana Bologh Bleich ne provoacă la un Excurs oniric

122

Vise. Povești. Miracole simțite. Și călătorii imaginare. Toate – ingrediente ale unui demers plastic gândit de Oana Bolog-Bleich, cea cea care își pune semnătura pe lucrările ce urmează a fi expuse, vreme de două săptămâni, în galeria Pygmalion din Casa Artelor. „Excurs oniric” este titlul pe care plasticiana timișoreană l-a ales pentru expoziția sa.

„Pornind de la ceea ce Mircea Eliade spunea în lucrarea sa ” Cosmogonie și alchimie babiloniană”, că oricine are potențialul de a deveni aur, de a-și transforma defectele și sinele impur (plumbul) în aur, expoziţia “Excurs oniric” propune o calatorie imaginară și miraculoasă într-un spațiu cosmic, interplanetar, traversat de simboluri alchimice. Alchimistul, care amestecă minereuri și adăugă diverse substanțe urmărind “desăvârșirea” metalului și transformarea lui în aur, căuta de fapt, propria desăvârșire. Privitorul este invitat astfel, să parcurgă un traseu ascensional de căutare, transformare și descoperire în final, a sinelui autentic (aurul) în urma unei metaforice călătorii inițiatice”, spune Oana Bologh Bleich despre lucrările sale.

Vernisajul expoziției are loc joi, 10 noiembrie, de la ora 18.00. Despre artistă și creația sa va vorbi prof. univ. dr. Carol David. Lucările semnate Oana Bologh Bleich stau pe simezele Galeriei Pygmalion până în 26 noiembrie.

foto-1

LĂSAȚI UN MESAJ