Oamenii de afaceri din Slovenia vor să investească în județul Timiș! VIDEO

238

Excelența Sa Michael ZUPANCIC, Ambasadorul Republicii Slovenia în România, a fost astăzi oaspetele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură, Timiş, unde a avut discuţii şi consultări cu directorul CCIAT, Florica Chiriţă.

Problemele discutate de cele două părţi au fost de interes economic: Gazdele i-au distinsului oaspete făcut o prezentare detaliată detailată a economiei judeţului Timiş.

CCIAT--AMBASADORUL SLOVEN.Still011

“Am avut o întâlnire de succes, fructuoasă, împreună cu doamna director general a Camerei de Comerţ, vreau să mulţumesc atât doamnei director general, cât şi întregii echipe de la Camera de Comerţ pentru că mi-au făcut o prezentare foarte detailată a economiei judeţului Timiş şi a felului în care se pot face afaceri în judeţul Timiş, am schimbat informaţii în obiectivul nostru comun de a creşte numărul de firme cu capital sloven din judeţul Timiş”, a spus E.S. dl. Michael Zupancic

La ora actual la Registrul Comerţului sunt înmatriculate un număr de 21 de firme cu asociaţi sloveni dintr-un total de 8141 de firme cu capital străin.

CCIAT--AMBASADORUL SLOVEN.Still004

Au avut loc între cele două părţi de discuţii concrete în afacerile cu firmele slovene şi îmbunătăţirea climatului economic. Este nevoie de organizarea de evenimente economice, târguri şi expoziţii. “Judeţul Timiş este un judeţ de succes. Cifrele vorbesc de la sine. Pe partea economică sunt cifre chiar semnificative, iar rata şomajului este una foarte modestă. Aceste statistici, înseamnă munca oamenilor de aici, atât a administraţiei publice, cât şi a oamenilor de afaceri”, a mai spus excelenţa sa

Prin prezenţa excelenţei sale în Judeţul Timiş se garantează şi îmbunătăţirea climatului economic, a schimburilor comerciale dintre cele două ţări, şi pentru a intra în judeţ cât mai multe afaceri Slovene. De aceea a şi promis ca pentru ca această agendă de lucru să se poată concretiza cât mai repede, va reveni cât mai curând atât în Timişoara cât şi în Judeţul Timiş.

CCIAT--AMBASADORUL SLOVEN.Still009

“ Mă bucur de ceea ce s-a întâmplat astăzi, mă bucur că domnul ambassador a ascultat cu mare atenţie, ce s-a întâmplat şi ce se întâmplă în judeţul Timiş, iar în continuare ne vom apleca privirea spre partea economic, şi am fost invitaţi să facem parte la sfârşitul acestui an din delegaţiile economice care vor avea loc în Slovenia,” a spus Florica Chiriţă, director general al CCIAT.

Principalii oarteneri comerciali ai Sloveniei sunt: Germania, Austria, Italia, Franţa.
La 31 iulie 2016, în România existau 215 firme cu capital investit de 26.109 milioane euro, Slovenia ocupând locul 47 în clasamentul investitorilor străini în România.

LĂSAȚI UN MESAJ