Oamenii care au rămas fără acoperişuri la Oţelu Roşu primesc ajutoare, dar nu de la Guvern

274

Furtunile de luna trecută au făcut ravagii şi în Oţelu Roşu. Aici vântul a bătut atât de tare încât a smuls acoperişurile a 2 blocuri, lăsând oamenii sub cerul liber în plin cod roşu. Şi alte immobile au avut parte de stricăciuni parţiale. Autorităţile au intervenit cu pompe pentru a scoate apa din apartamentele oamenilor, dar nu au putut începe lucrările de construire a noilor acoperişuri, pentru că noii aleşi nu s-au înţeles şi Consiliul Local nu a fost constituit după 2 şedinţe.

Acum, după două încercări eşuate, Consiliul Local Oţelu Roşu a fost în sfârşit constituit, iar aleşii s-au reunit într-un plin plen de lucru. Cea mai urgentă problemă, acoperişurile oamenilor, a fost discutată şi s-a decis o intervenţie de urgenţă.

Au fost alocaţi 20.000 de lei pentru a-I pune la adăpost pe oameni. Se va achiziționa o folie de protecție până când va fi reabilitat acoperișul de la 2 blocuri de pe străzile Tineretului și Libertății.

”Cele mai afectate au fost aproape 100 de familii de la două blocuri de pe Tineretului. Aici acoperișul a fost smuls în totalitate și, până ne vin banii de la Guvern, am solicitat Consiliului Local acordul pentru a aloca 20.000 de lei, bani pe care-i vom folosi la cumpărarea unei folii de protecție care să acopere cele două blocuri”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Guvernul a alocat 800.000 de lei pentru înlăturarea efectelor inundaţiilor şi furtunilor din judeţul Caraş-Severin, iar o parte din bani va ajunge şi la Oţelu Roşu, în maximum o lună. Potrivit datelor adunate de Prefectura Caraş-Severin, numai pentru înlocuirea acoperişurilor celor două blocuri, dar şi reparaţiile la alte imobile, ar costa 140.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ