Igor și cu Dalibor, traficanții cu motor… Contrabandă pe Dunăre! FOTO

802

Aproximativ 17.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, transporate cu barca pe fluviul Dunărea
Poliţiştii de frontieră au prins în flagrant doi cetăţeni sârbi care încercau să introducă ilegal din Serbia în România 16.950 de pachete cu ţigări de contrabandă, transportate cu barca pe fluviul Dunărea.

Poliţiştii de frontieră au organizat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, o acţiune de prindere în flagrant a doi cetăţeni sârbi care încercau să introducă ilegal în România o cantitate importanta de tigari de contrabandă.

frontiera tigari (3)Astfel, în noaptea de 8/9 iulie 2016, ora 00.10, o echipă de supraveghere operativă, împreună cu echipajul unei ambarcaţii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin, a observat cu ajutorul sistemului radar şi al mijloacelor de vedere pe timp de noapte o ambarcaţie cu motor care s-a desprins de la malul sârbesc al fluviului Dunărea şi se îndrepta spre malul românesc la adăpostul întunericului.
După o supraveghere operativă de aproximativ 15  minute, poliţiştii de frontieră severineni au observat că ambarcaţia cu motor, în care se aflau doi bărbaţi, a intrat în apele teritoriale ale României, pe direcţia râului Topolniţa, cu intenţia de a acosta la malul românesc.

frontiera tigari (1)În momentul acostării, poliţiştii de frontieră au executat somaţia legala prin voce, conducătorul ambarcaţiei cu motor supunându-se acesteia.
Poliţistii de frontieră au luat măsura imobilzării celor două persoane şi indisponibilizării ambarcaţiei în care se aflau ţigările de contrabandă.
În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauza sunt D. Dalibor, în vârstă de 30 de ani, şi G. Igor în vârstă de 28 de ani, ambii cetăţeni sârbi.

La cercetarea la faţa locului şi controlul ambarcaţiei, poliţiştii de frontieră au descoperit 19 colete în care se aflau 16.950 de pachete cu ţigări netimbrate, mărcile Marble şi Ashima, pe care cei doi cetăţeni sârbi intenţionau să le livreze în din judeţul Mehedinţi.
În prezent, cei doi sunt  cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi intrarea în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, iar fata de acestia procurorul învestit în cauză a dispus măsura reţinerii acestora pentru 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ