Oameni revoltați la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara

93

Cozi interminabile și nervi întinși la maxim. Așa este descrisă în această perioadă situația de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara.

Sute de oameni s-au înghesuit dis-de-dimineață să achite taxele la ghişeele Finanţelor  Publice. Ultimele zile de plată a dărilor la bugetul de stat a întins nervii celor care au stat zeci de minute sau chiar ore întregi la cozi.

Aglomerația de la ghișee e pe cale să se termine, și asta în condițiile în care doar două casierii funcționează. Părerile sunt împărțite, însă. Oamenii dau vina pentru această situație pe birocrație. “De cinci ore stau la coadă să achit dările la stat. Așa se întâmplă în fiecare zi în perioada asta, că doar până în 21 decembrie se mai poate plăti. E sfârșit de semestru, de an, toată lumea vine să plătească”,  “Ei țin doar două casierii deschise. E normal așa ceva? Avem si noi servicii. Nu putem lipsi toată ziua”, “Am încercat să merg și ieri, după ce am terminat programul, dar nu am mai prins număr de ordine”.

De cealaltă parte, angajaţii Trezoreriilor spun că cetățenii lasă plata impozitelor pentru ultima zi şi de aceea se formează cozile. De la începutul acestei săptămâni, peste o mie de persoane au așteptat în fiecare zi la ghișee. Declaraţiile, impozitele şi taxele se pot plăti şi online, însă cei mai mulţi aleg să plătească la ghişeu.

Ultima zi a plăților este 21 decembrie 2015.

LĂSAȚI UN MESAJ