O singură firmă vrea să facă macheta digitală a Tmișoarei, pentru 110.000 de lei 

44

O singură firmă s-a înscris la licitația pentru proiectarea machetei digitale a Timișoarei. Autoritățile urmează să analizeze oferta.

Contractual are o valoare de 110.000 de lei, iar termenul de implementare este de 6 luni. „Macheta va fi o premieră pentru România, fiind un proiect complex ce presupune interoperabilizarea fluxurilor de date de la nivelul întregului oraș. Primăria Municipiului Timișoara își asumă astfel rolul de stakeholder principal în transpunerea evenimentelor din oraș într-un mediu virtual, dezvoltând o machetă digitală a Timișoarei. Serviciile achiziționate sunt pentru realizarea temei de proiectare. Datele vor proveni din primărie, din instituțiile și societățile comerciale subordonate CLT (de ex. STPT, Aquatim, RETIM), din partea actorilor economici, precum și din partea societății civile, cât timp vor respecta normele de calitate și standardele agreate.

Portalul de date deschise (open data) al Primăriei Municipiului Timișoara, unde colectăm și găzduim baze de date, este un element din replica finală și o portavoce a datelor menite să fie deschise către publicul larg. Astăzi, de asemenea, a fost finalizată interfața care combină seturile de date donate de la uRADMonitor și ETA2U pentru monitorizarea calității aerului în Municipiul Timișoara. Datele sunt disponibile pe https://data.primariatm.ro/. Aceasta este o părticică mică din procesul de sistematizare și interoperabilizare a datelor orașului și reprezintă o parte din datele care vor avea caracter deschis”, au transmis autoritățile timișorene.

Firma câștigătoare va realiza un recensământ al datelor digitalizate și care necesită digitalizare în Timișoara, propuneri de standardizare și ordonare pe categorii a acestora și exemple de bună practică din alte orașe.

Acest proiect este unul din cele două angajamente ale Timișoarei în programul „100 Intelligent Cities Challenge”. Pentru implementarea soluțiilor din tema de proiectare, Primăria Timișoara va aplica pentru finanțare europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ